2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Lapkričio dažymai



Po praėjusį savaitgalį vykusio "Infinity" turnyro grįžo įkvėpimas padirbėti prie šio žaidimo miniatiūrų. Ir štai pastarasis darbas - Uberfallkommando.


Šie keturi žvėriukai prarijo visos savaitės vakarus, bet rezultatu likau visai patenkintas. Kaip visada, tobulinti yra ką. Bet aš dažydamas miniatiūras laikausi kelių taisyklių, tarp kurių - stengtis, bet nekelti kartelės per aukštai, ir laiku padėti teptukus į šalį, kol dažomi modeliai neįgriso :)


"Infinity" žaidime šie modeliai sudaro šturmo grupę. Iš čia ir pavadinimas - Uberfallkommando, vok. - atakos ar šturmo būrys. (Kodėl būrio pavadinimas vokiškas? Nes čia kosminių klajoklių armija, telkianti visokiausio plauko keistuolius ir ekscentrikus, tad kodėl gi ne...).

Labai mobili ir agresyvi artimos kovos grupė, kuriai vadovauja ši mergina - Chimera.


Chimerą lydi žvėreliai - kovoms arenoje išveisti padarai. Bet juos nomadai taip pat sėkmingai išnaudoja ir siundymui ant nedraugų.




Kovos metu būrys juda drauge, slėpdamasis po Chimeros mėtomų dūminių granatų priedanga. Pasiekus priešininką... na, trumpai tariant, dauguma taikinių, prie kurių pribėga ši brigada, yra labai greitai išardomi į gabalus.

Esu keletą sykių išbandęs Uberfallkommando žaidime, ir jie beveik visais atvejais pranoko lūkesčius. Jei grupei ir nepavyksta nusiaubti priešininko gretų, šis judrus dalinys kelia didelę grėsmę, į kurią varžovas privalo reaguoti. Neretai tai reiškia pokyčius priešininko planuose ir daugiau laiko bei galimybių likusiems mano daliniams daryti tai, ką reikia, kad laimėtų kovą - vykdyti misijos užduotis ir pan.

Šis dalinys, be abejo, patenka ne į visus mano naudojamų armijų sąrašus. Visų pirma todėl, kad Uberfallkommandos kaip ir kiti artimos kovos daliniai, dažnai "suryja" labai daug veiksmų (žaidime vadinamų įsakymais arba orderiais) kad pasiektų ir niokotų priešininko pajėgas. Nors tai smagu, "Infinity" žaidimuose pergalė dažniausiai pasiekiama ne naikinant varžovą. Bet šiek tiek pasėdėjęs su armijos planavimo programėle, atradau vieną kitą įdomų sprendimą, kuris turėtų užtikrinti, kad ir mano žvėreliai turės pakankamą veiksmų laisvę, ir likusios pajėgos turėtų galimybių vykdyti misijos tikslus. Bandysime, eksperimentuosime ir, neabejoju, nuo šiol šiuos padarus ant žaidimo stalo matysime gerokai dažniau >:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą